Rejs til ferieøen Gran Canaria

Rejs væk fra det danske vintervejr

Vinteren er nærmest uendelig lang her i Danmark. Du står op om morgenen og tager i skole eller på arbejde i mørket, inden solen står op, og du tager hjem igen om aftenen i mørket, efter solen er gået ned. Dine eneste lyskilder er fra kontorlamperne og fjernsynet, der sender billeder fra tropiske strande. Med sådan en hverdag er det intet under, at så mange danskere hvert år får en vinterdepression. Kan du mærke sådan en snige sig ind på dig? Så er det måske på tide at overveje at rejse langt væk hjemmefra. Her følger en liste med rejsemål på Gran Canaria, hvor det er garanteret, at du vil drive vinterdepressionen på flugt. I modsætning til USA, hvor man skal ansøge om esta visum, kan man frit rejse til Gran Canaria uden nogen form for godkendelse. 

Playa del Inglés

Er man taget til Gran Canaria i en søgen efter livligt og oplevelsesrigt natteliv samt garanti for masser af sol dagen lang, er Playa del Inglés det helt perfekte sted for dig at tage hen. Byen er en af Gran Canarias største og ovenikøbet også den mest livlige.

Byen er især kendt for nattelivet, som tiltrækker tusindevis af festglade mennesker året rundt, og der er massevis af vidt forskellige barer, natklubber og diskoteker at finde.

Selvom man har travlt med at feste om aftenen og indtil langt ud på natten, må man ikke glemme, at byen har en hel masse andre ting at byde på. Man kan blandt andet tage ud og hoppe i Yumbo centeret, hvor man kan få timer til at gå med at kigge på de mange forskellige butikker. Trænger man bare til at slappe af efter en lang nat, kan man tage til stranden. Stranden i Playa del Inglés er rigtig flot og meget behagelig for folk i alle aldre, og gider man ikke at svømme, kan man prøve aktiviteter som vandscooter, bananbåde og en hel masse andet. Langs stranden er der desuden masser af kiosker, hvor man kan købe kolde drikkevarer og is.

Maspalomas

En af de mest velkendte feriebyer på Gran Canaria er Maspalomas. Byen ligger tæt op af Playa del Inglés, og man kan gå dertil via stranden. Mens Playa del Inglés er kendt for natteliv, er Maspalomas bedre kendt som et stille og roligt sted, hvor familier passer perfekt ind og har rige muligheder for at slappe af i hyggelige omgivelser.

Udover stranden i byen, som i øvrigt er en af de lækreste på hele øen, kan man også tage ud og spise på nogle af de mange restauranter, der ligger i området. Man kan tage i tivoli, vandland eller spille golf, man kan tage op i det store fyrtårn, som er byens kendetegn, eller man kan tage på ørkenvandring i sanddynerne.

Las Palmas

Las Palmas er Gran Canarias hovedstand samt største by. Byen ligger på den nordøstlige del af øen og består af de to smukke bugte Playa de las Canteras og Playa de las Alcaravaneras. Der bor omkring 380.000 mennesker i byen, der hele året rundt bliver besøgt af mange tusinde turister. Byen er rigtig let at komme til, og er typisk den by, man vil flyve til lige meget hvor på Gran Canaria, man skal hen, da den har en stor lufthavn og ligger i køreafstand fra alle store byer. Flyrejsen er estimeret til at være 5 timer og 20 minutter lang.

Byen blev grundlagt i 1478, og dens ældste kvarter blev desuden erklæret UNESCO Verdenskulturarv i 1990. Man kan opleve en hel masse spændende ting i Las Palmas, som er en levende by fyldt med spansk miljø, historie og kultur. Byen er en kombination af by-, strand- og badeferie, så lige meget hvad man er til, skal man nok kunne finde noget at lave her.

Stranden Playa de las Canteras er en af de typiske ting, som man bare bliver nødt til at opleve, når man befinder sig i byen – stranden er omkring 5 kilometer lang og virkelig smuk med klart, blåt vand og blødt, hvidt sand. Langs stranden finder man en promenade, hvor der ligger en hel masse restauranter, barer og butikker.

Har du oplevet forsinket, aflyst eller overbooked fly de seneste 3 år?
Få op til 4500 kr. i dispensation her