Las Palmas

Vi elsker Gran Canaria og guider dig igennem hele øen, så du får den bedste ferie. ☀️

Las Palmas

Las Palmas er Gran Canarias største by og øens hovedstad. Byen har gennem de seneste år fået op omkring 400.000 indbyggere, og er ligeledes blevet renoveret på mange områder, for at kunne følge med de sydlige feriebyer. 

Byen Las Palmas blev grundlagt i 1478 af den spanske kaptajn Juan Rejon, og har gennem ham fået navnet Las Palmas. 

Besøger man den nordlige del af byen, vil man kunne opleve byens og øens lækreste strand, som er ikke mindre end 5 km lang. Drager man derimod mod syd, vil man kunne opleve den fredelige og mere lokale bydel, hvor der er mulighed for at besøge katedralen, forskellige museer og forskellige kolonikvarterer.

Selvom byen rummer meget liv fra den lokale befolkning, formår byen at konkurrere med de mere turistprægede byer mod syd, og i de senere år er det blevet mere populært at holde ferie i hovedstaden.

Er man tilhænger af en blanding af storbyferie og badeferie er Las Palmas perfekt. Byen rummer masser butikker, hvor der både er mulighed for at købe lokale varer og internationale varer.

Flere og flere vælger samtidig feriestedet for dets fantastiske kultur og historie, som går mange hundrede år tilbage i tiden.

Strande i Las Palmas

Standen Playa de las Canteras er byens nok mest eftertragtede seværdighed. Stranden er omkring 5 km langs, og siges at være den mest børnevenlige strand på hele øen, på grund af dens lave rev og meget klare blå hav. 

På denne strand er det ikke noget problem at komme til at kede sig, da der langs stranden ligger masser restauranter, butikker, hoteller og barer.

Længere mod syd finder vi den anden store strand på øen, nemlig Las Alcaravaneras, som er knap så lækker en strand, og mere forurenet. Til forskel fra den anden strand er der her masser skibe at kigge på.

La Playa de Las Canteras
Santa Catalina Park

Restauranter og shopping

Som øens største by er det klart at der er et vælg af muligheder for både restaurantbesøg og shopping.

Et sted som er foretrukket af turister er Parque de Santa Catalina, som er en stor åben plads med palmer nær havnen, hvor du finder adskillige cafeer og souvenirbutikker. Stedet som betegnes som en park er pyntet med forskellige skulpturer, som gør besøget lidt ekstra værd.

Er du mere tilhænger af store flotte butikker og nye lækre restauranter, er der mulighed for at besøge byens nyåbnede center, som ligger ud for Santa Catalina parken tæt ved havnen. Her vil du kunne finde alle slags butikker, restauranter og forlystelser. Centeret har åbent fra 10-22.

Seværdigheder og udflugter

Byen rummer utrolig mange seværdigheder og oplevelser. Der er i byen mulighed for at opleve museer, spansk kultur og den store prægtige havn, som rummer store skibe af forskellig slags.

Et af de helt store arrangementer er karnevallet, som finder sted hvert år i februar. Denne begivenhed er helt utrolig, og man vil kunne opleve en 7 km lang parade af udklædte, som fester omkring Parque de Santa Catalina.

Ønsker du at opleve ferieøens andre byer, er det muligt at tage en bus fra en af byens to busterminaler. Det koster omtrent 6 euro hver vej, og der er mulighed for transport hver halve time.

Der er ligeledes mulighed for at køre bybus, hvis gåturen bliver for lange. Disse busser er normalt gule.

Herunder vil der blive opridset nogle af de seværdigheder og udflugter som er mulige at opleve i byen Las Palmas. Byen tilbyder at man kan tage en sightseeingbus, som kører hver halve time mellem 9.30 og 12.30. Her vil der være mulighed for at opleve op til 20 forskellige seværdigheder.

Museo Canario

Museo Canario er grundlagt i 1879 af en lille gruppe af de lokale. Museo Canario er den største samling af  præ-spanske objekter fra perioden 500 f.kr. og frem til det 15. Århundrede.

Det var doktor Gregorio Chil y Naranjo der var leder af dette private initativ, der var skabt for at bevare, forske og udstille arkæologiske fund og dokumentere disse præ-spanske objekter.

Der er 11 lokaler i bygningen, hvor du finder en omfattende samling af statuetter af guder, smykker, mumier, skeletter og mange andre fund. Museo Canario har et omfattende bibliotek, med en tidsskriftsamling og et arkiv der er specialiseret i de kanariske historie.

Museo Canario
Catedral Santa Ana

Catedral de Santa Ana, domkirken

Denne domkirke er den først byggede udenfor Europa. Kirken har gennemgået meget renovering igennem tiden og er først i 1998 for alvor åbnet op for beboere og turister.

På grund af den lange renoveringstid bærer kirken præg af mange forskellige stilarter, hvilke har gjort Domkirken Catedral de Santa Ana til noget helt specielt. Dette ses især ved at kirkens facade har en nyklassicistisk stil, mens interiøret er gotisk stil.

Hvis du er i Las Palmas er domkirken et must-see og du kan eventuelt tage en rundtur inde i domkirken.

Castillo de la Luz

Castillo de la Luz også kendt som lysslottet ligger på sydkysten, og er opført i 1494 på resterne af et eksisterende fort for, at beskytte den naturlige havn i Las Palmas.

På trods af det solide fort der var udstyret med platforme til 11 kanoner, blev fortet alligevel alvorlig skadet ved en invasion af hollandske pirater i 1599, hvor fortet næsten blev brændt helt ned.

Siden invasionen i 1599 er Castillo de la Luz blevet genopført og forbedret, og i 1941 blev Castillo de la Luz erklæret til et nationalt historisk monument.

Castillo de la Luz
Ferie til Gran Canaria
close-link