Husk at få styr på rejseforsikringen inden afrejse

andersv3

21 januar 2021

Ingen kommentarer

Husk at få styr på rejseforsikringen inden afrejse

Turen går til Gran Canaria…

Du glæder dig, har styr på såvel hotel- som flybooking, har vekslet penge, har fundet dit badetøj frem og har netop fået fornyet dit pas, men har du også husket at få tegnet en rejseforsikring? Ellers bør du få det gjort snarest muligt, så du kan rejse med god samvittighed og med ro i maven.

I denne miniguide vil vi kort fortælle, hvorfor det er alfa og omega at tegne en rejseforsikring, hvad en god forsikring indebærer og meget mere.


Derfor skal du tegne en rejseforsikring

Gran Canaria og de andre spanske øer såvel som spanske byer såsom Malaga og Madrid kan lovmæssigt besøges uden en rejseforsikring. Det er nemlig ikke lovpligtigt at tegne denne type forsikring, men spørger du os, så er en rejseforsikring uundværlig – af flere forskellige grunde.

Det er meget forskelligt, hvordan rejseforsikringer dækker, men som regel er du dækket på følgende måde:

 • Feriekompensation
 • Forsinket fremmøde
 • Bagageforsinkelse
 • Sygdom og tilskadekomst
 • Hjemtransport
 • Retshjælp
 • Krisehjælp
 • Evakuering

… og meget mere!

Forsikringens brede og omfattende dækning er med til at sikre dig en tryg og god ferie. Derfor ser vi ingen fornuftig årsag til at fravælge rejseforsikringen.

Rejser du kun en gang om året eller sjældnere, så kan du med fordel tegne en enkeltrejseforsikring, som gælder for én rejse ad gangen. Der er rig mulighed for at få en billig rejseforsikring til Spanien, så hvorfor ikke få den tegnet i dag?


Er det ikke tilstrækkeligt at medbringe det blå sygesikringskort?

Gran Canaria og Spanien er en del af EU, hvorfor du skal huske at medbringe dit blå sygesikringskort på rejsen. Vi skal dog understrege, at dette sygesikringskort ikke dækker på samme måde som en rejseforsikring.

Det blå sygesikringskort dækker ikke følgende:

 • Behandling på privathospitaler (hospitalet skal være en del af den offentlige sygesikring)
 • Lægeordineret hjemtransport
 • Behandling, hvis du rejser med henblik på at blive behandlet i udlandet

Sygesikringens øvrige begrænsninger kan du blive klogere på via Styrelsen for Patientsikkerhed (stps.dk).

EU-sygesikringskortet giver en vis tryghed, men skal du have maksimal dækning på rejsen, så er du nødt til også at tegne en rejseforsikring.


Hvad koster en rejseforsikring til Spanien?

Prisen på forsikringen afhænger først og fremmest af, om du tegner en enkeltrejseforsikring eller en årsrejseforsikring.

Dernæst er det af betydning, om du vælger det ene eller andet forsikringsselskab, da priserne kan variere markant fra selskab til selskab.

Det kan også være en vigtig faktor, om du har samlet alle dine forsikringer ét sted. Samler du dine forsikringer, så kan du nemlig typisk få en betydelig rabat.

Gennemsnitlige priser: En enkeltrejseforsikring koster som regel et sted mellem 150 og 250 kroner, mens en årsrejseforsikring står til mellem 500 og 700 kr. pr. år. Skal din rejseforsikring dække i hele verden, og ikke kun i Europa, så kan prisen være lidt højere.

Har du oplevet forsinket, aflyst eller overbooked fly de seneste 3 år?
Få op til 4500 kr. i dispensation her