Sådan får du råd til at komme på ferie

Sådan får du råd til at komme på ferie

Mange danskere nyder hvert år at drage sydpå for at nyde varmere himmelstrøg og kolde drinks. Destinationerne for sådan en ferie er uendelige og udbydes af mange forskellige danske rejseselskaber. Drømmer du om at komme på ferie, men synes du ikke, du har råd, så kan du godt tro om igen. Der er nemlig hjælp at hente lige her.

Følger du nedenstående guide, vil du have mulighed for at spare sammen til at komme på ferie. Læs med og bliv økonomisk klar til at tage på ferie.

Overvej disse ting inden afgang

Der er mange ting, du kan gøre for at spare penge, når du skal på ferie. Det kræver blot, at du gør dig nogle af disse overvejelser.

Først og fremmest bør du overveje rejsens længde. Rejs aldrig i længere tid, end hvad du egentlig har råd til. Overvej derfor, om du virkelig skal være væk i 14 dage, eller om du kan nøjes med en uge, som du kan nyde i fulde drag.

Dernæst bør du overveje rejsens destination. Der er nemlig stor prisforskel på, om du rejser en uge til Las Palmas eller Puerto Rico. Ønsker du at spare penge, kan det altså godt betale sig at undersøge priserne på de forskellige destinationer på Gran Canaria grundigt. Husk på, at bare fordi du betaler halvt så meget, så betyder det ikke, at du får en halv så god ferie.

Desuden er det en god idé, at du tænker over, om det er et behov for dig at bo på et 5-stjernet hotel. Dette er nemlig meget dyrere, end hvis du eksempelvis vælger at bo på et hostel. Der findes mange forskellige og fine hostels rundt omkring i verden, og hostels behøver altså ikke nødvendigvis at være lig med sovesale og fællesbad.

Ved at du gør dig disse overvejelser i forbindelse med bestilling af din næste rejse, undgår du ubehagelige overraskelser, og du mindsker samtidig risikoen for at betale overpris.

Få styr på din økonomi

Det er ingen hemmelighed, at det koster penge at tage på ferie. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at danne dig et overblik over din økonomi, hvor du finder ud af, hvad du har af indkomster og udgifter hver måned. På den måde bliver det nemmere for dig at finde ud af, hvor du kan spare, således at du kan få råd til at tage på ferie.

Tjek din økonomi igennem for udgifter, du ikke drager nytte af. Har du eksempelvis et medlemskab til et fitnesscenter, du aldrig bruger, kan du med fordel afmelde dette.Sørg for at lave budgetter og en konkret plan for, hvor meget du vil lægge til side hver måned, så du har råd til at komme på ferie.Dette råd er guidens vigtigste og er en væsentlig forudsætning for, at du overhovedet kommer til at realisere din feriedrøm.

Denne artikel er udarbejdet af sponsoreret af Tjeklån

Hos Tjeklån finder du en oversigt over de billigste online lån på det danske marked. Få oversigt over din økonomi, og se denne oversigt ved at følge linket.

Husk dog altid at låne med fornuft. Tag ikke mange hurtige og ligegyldige lån, men sørg for at have fuld kontrol over din økonomi, før du foretager dig nogen som helst form for lån.

Har du oplevet forsinket, aflyst eller overbooked fly de seneste 3 år?
Få op til 4500 kr. i dispensation her