Gode råd til før du rejser til Gran Canaria

andersv3

10 november 2019

Ingen kommentarer

Gode råd til før du rejser til Gran Canaria

Har du bestilt ferie til Gran Canaria, og er du i gang med at forberede dig til ferie. Så er der nogle få ting, du skal havde styr på, inden du sidder i flyet på vej mod varmere himmelstrøg.

 

Veksel valuta hjemmefra

Det kan være en god ide, at veksle dine danske penge til euro inden du rejser til Gran Canaria, da det som regel er dyre at veksle dine penge på feriedestinationen.

 

Hvis du skal, havde vekslet dine danske penge til euro så har du to muligheder, hvilke er at veksle pengene ved et vekselbureau eller i din banken.

 

En grundregel indenfor vekslen af valuta i Danmark er, at vekselbureauerne har den bedste kurs, men banken har det laveste gebyr.

 

Nogle banker tilbyder deres kunder at veksle deres penge uden gebyr, så i langt de fleste tilfælde er det billigste at veksle penge i ens egen bank.

 

Hvis du står i en situation, hvor du bliver nød til at veksle dine penge på Gran Canaria, så bør du undgå at veksle dine penge i lufthavnen, da de som regel har en dårligere kurs i forhold til andre steder på Gran Canaria.

 

Det kan også være en god ide at finde flere vekselbureauer på øen, så du kan sammenligne kurserne med hinanden og dermed finde det sted, hvor du får den bedste kurs.

 

Har du brug for en valutaomregner, så kan du finde en her.

 

Husk det blå sygesikringskort

I Danmark har vi fået et blåt sygesikringskort, der skal bruges, hvis du får behov på læge- eller hospitalsbehandling i udlandet.

 

Det blå sygesikringskort giver adgang til offentligt læge- eller hospitalsbehandling i alle EU/EØS lande inklusiv Schweiz.

 

Kortet dækker ikke, hvis du får behandling ved en privat læge- eller klinik. Så hvis du skulle blive syg , imens du er på ferie, så er det vigtigt, du har dit blå sygesikringskort med på ferie.

 

Har du styr på din rejseforsikring

Hvis du har et blåt sygesikringskort med på ferie, så er du sikker på at få den behandling du har behov for, hvis uheldet skulle være ude.

 

Hvis du bliver meget alvorligt syg, og du skal hjem til Danmark, så er udgifterne til hjemtransport ikke dækket af det blå sygesikringskort.

 

Det er her, at rejseforsikringen kommer i spil, og hvis du ikke har en rejseforsikring, så skal du betale hele hjemtransporten selv, hvilke kan blive en dyr affære.

 

I værste tilfælde kan du risikere ved alvorlig sygdom, at der vil være udgifter til ambulance, fly og sygeledsager, der kan give behandling på hjemtransporten, hvis det bliver nødvendigt.

 

Hvis du har tegnet en rejseforsikring, så er alle disse udgifter dækket af denne.

 

En rejseforsikring dækker også, hvis du forvolder skade på andre personer, og hvis du har brug for retshjælp i udlandet.

Har du oplevet forsinket, aflyst eller overbooked fly de seneste 3 år?
Få op til 4500 kr. i dispensation her