Gadgets til din bilferie på Gran Canaria

Er du blandt de heldige, som får lov til at bevæge sig ned mod Sydens Sol, kommer der her nogle smarte gadgets, du kan bruge, så du kommer gnidningsfrit gennem bilkørslen i det fremmede land – det kan nemlig ofte være lidt skræmmende at skulle forholde sig til en anden kultur på vejene.

Gran Canaria selvfølgelig ikke, så du kan køre dertil, men til gengæld er der rig mulighed for at leje en bil på den smukke ø, og alle de nedenfor nævnte gadgets er nogle, du kan bringe med, så din kørsel bliver så sikker som mulig.

Er du altså træt af de mange ærgerlige parkeringsbøder, du får, fordi du lige glemmer at sætte din p-skive, efter du har parkeret bilen, eller er du træt af at fare vild på de små ensrettede veje i byen? Måske har du prøvet at gå glip af en større erstatning efter et indbrud i bilen, fordi du ikke havde nok beviser at fremlægge til dit forsikringsselskab?

Herunder finder du beskrivelser af 3 fantastiske gadgets, der kan hjælpe dig med at slippe for ærgerlige udgifter og spare dig for en masse tid og bekymring, der forholdsvis nemt kunne have været undgået.

Erstatning – hver gang

Allerførst skal nævnes det næsten uundværlige bilkamera, der begynder at være en meget populær bilgadget herhjemme. Med et bilkamera behøver du ikke længere at bekymre dig om, om dit forsikringsselskab erstatter et eventuelt indbrud af din bil eller skader på bilen, der bliver pådraget af andre bilister. Bilkameraet kan indstilles til at registrere rystelser af bilen, så den automatisk er tændt, når bilen kører, eller du kan lade kameraet filme under en længere parkering i en parkeringskælder. Desuden har nogle kameraer den funktion, at de kan advare bilejeren, hvis bilen er er ved at blive stjålet. Et bilkamera kan altså være en stor hjælp for dig på ferien eller dig, der ofte parkerer på offentlige parkeringspladser, men det kan dog være fornuftigt at læse en test af bilkamera, inden du investerer i en, da der findes mange forskellige modeller.

Få pålidelig rutebeskrivelse

På bilferien Sydpå er du i ukendt farvand, og det gælder, uanset om du kører rundt i din egen bil, eller du har lejet en i området. Især i byer kan det være svært at finde rundt, fordi mange veje ender blindt eller er ensrettede. En GPS med et hukommelseskort i rimelig størrelse kan være en kæmpe hjælp for dig på ferien og spare dig for megen frustration og tid. De fleste GPS’er på markedet er desuden i stand til at finde relevante destinationer som for eksempel den nærmeste tankstation eller restaurant og kan også advare dig om, hvor der i øjeblikket synes at være meget trafik. De fleste GPS’er er desuden meget nemme at montere og have med i tasken, hvis I skal have den med på ferie.

Aldrig mere parkeringsbøder

Den sidste gadget, der er med i denne artikel, er den elektroniske p-skive. Undgå at betale for trælse parkeringsbøder, fordi du ikke fik stillet p-skiven, og anskaf dig i stedet en elektronisk en af slagsen. De nye moderne p-skiver sørger nemlig selv for at registrere, når du parkerer bilen, og faktisk kan flere af de elektroniske p-skiver via en app advare dig om, at det er tid til at flytte bilen og desuden hjælpe dig med at finde en ledig parkeringsplads i første omgang. Den elektroniske p-skive er ligesom GPS’en skabt til at have med på farten, men skal den bruges under bilferien, skal du sikre dig, at den, du investerer i, er godkendt til dette.

Har du oplevet forsinket, aflyst eller overbooked fly de seneste 3 år?
Få op til 4500 kr. i dispensation her