Ferie på Gran Canaria? Hav styr på dine forsikringer

Skal du og din familie på ferie på Gran Canaria, bør du undersøge jeres forsikringer. Først og fremmest er det vigtigt, at I alle har en rejseforsikring. En rejseforsikring dækker både dig og din familie samt jeres ejendele ved eventuelle uheld. Der er forskellige rejseforsikringer, som du kan vælge, alt efter hvad jeres rejseformål er.

På Gran Canaria er det populært at leje en feriebil. Hvis du og din familie har planer om det, bør du ligeledes undersøge jeres forsikringen. Skulle I blive involveret i en ulykke eller selv forvolde skade på bilen, er det vigtigt, du ved, hvordan du er forsikret.

Når du har styr på alle forsikringer, kan hele familien bedre nyde ferien.

Tegn en rejseforsikring til hele familien

Når du tager på ferie, bliver risikoen for uheld eller tyveri ikke nødvendigvis større. Risikoen er den samme som herhjemme. Forskellen er, hvordan du er dækket. Hvis du er på ferie, og et familiemedlem brækker en arm, er du ikke dækket, hvis du ikke har tegnet en rejseforsikring. Hvis det kræver et hospitalsbesøg, kan det blive en meget dyr ferie.

Det samme gør sig gældende, hvis I bliver nødsaget til at rejse hjem før tid. Her modtager du ingen erstatning, hvis du ikke har en rejseforsikring på forhånd.

En rejseforsikring er en økonomisk sikkerhed for dig og din familie. Når du skal tegne en rejseforsikring, kan du vælge mellem:

  • Rejseforsikring Europa.
  • Rejseforsikring Udvidet Europa.
  • Rejseforsikring Verden.

Priserne bliver naturligvis højere, jo længere du skal væk. Det skyldes, at blandt andet udgifterne for hjemtransport bliver højere. Derudover kan du vælge mellem en enkelt rejseforsikring eller en årsforsikring. Dette afhænger af, hvor ofte du rejser.

Derfor skal du have en privat rejseforsikring

Der er som sagt flere måder, du kan blive dækket på under din rejse. Hvis du ønsker en minimal dækning, kan du nøjes med det blå sygesikringskort. Husk at sikre dig, at det ikke udløber, mens du er afsted. Du kan også vælge at tegne en privat forsikring gennem dit rejseselskab, hvis du ønsker bedre dækning.

Fordelene ved sidstnævnte er, at rejseforsikringen kender til din feriedestination. De er eksperter på området og ved, hvordan du bliver dækket bedst muligt. Prisen for en privat rejseforsikring er ens for alle, og der er ingen yderligere tillæg. Det er blot graden af dækning, som har betydning for prisen på din rejseforsikring.

Den største årsag til en rejseforsikring er dog, at du er dækket i enhver uforudset situation. Og det er din pengepung også.

Skal du leje en bil på Gran Canaria?

Hvis du og din familie skal leje en bil på jeres ferie, bør du kende til forsikringsreglerne. Når du lejer en bil indenfor EU, vil følgende forsikringer oftest indgå i prisen:

  • Ansvarsforsikring.
  • Kaskoforsikring.
  • Tyveriforsikring.

Du skal være opmærksom på, at der ved kasko- og tyveriforsikring er en selvrisiko. Det er ofte ved selvrisikoen, at mange kommer i uføre. Enten fordi selvrisikoen er højere end først antaget. Eller fordi der bliver betalt for en selvrisikoforsikring, som allerede er tegnet.

Når du tegner din bilforsikring i Danmark, bør du undersøge, hvor meget den givne udbyder dækker ved skader på en lejebil. De mange udbydere på markedet dækker med forskellige satser. Hvis du ikke har en selvrisiko, bør du tegne en, inden du lejer en bil på ferien. Gør det hjemmefra, så du er sikker på at gennemgå processen korrekt.

Denne artikel er udarbejdet og betalt af informeo.

Har du oplevet forsinket, aflyst eller overbooked fly de seneste 3 år?
Få op til 4500 kr. i dispensation her