Det skal du være opmærksom på når du lejer en bil på Gran Canaria

andersv3

06 november 2019

Ingen kommentarer

Det skal du være opmærksom på når du lejer en bil på Gran Canaria

Skal du på ferie, og skal du bruge en udlejningsbil, så har det aldrig været nemmere at bestille en udlejningsbil.

 

Du kan nemt bestille en bil hjemmefra på din computer, som så står klar i lufthavnen, når du ankommer.

 

Hvis du ikke bestiller bilen hjemmefra, så finder du også utallige steder, hvor du kan foretage billeje i Gran Canaria lufthavn.

 

Men desværre er der del dårligere oplevelser ved biludlejning, hvilke du kan minimere, hvis du følger disse seks gode råd, der er i denne artikel.

 

1. Undersøg hvad der er inkluderet i prisen

Det er vidt forskelligt, hvad der er inkluderet i prisen ved en billeje, du bør derfor undersøge grundigt, hvad der er inkluderet i prisen.

 

Er der f.eks. fri kilometer inkluderet i lejekontrakten, eller skal du betale en kilometer takst for overkørte kilometer.

 

Det er også forskelligt, om der er forsikring inkluderet i lejekontrakten, eller om du skal købe den ved siden af.

 

Du bør også undersøge, om du er dækket ind af din egen rejseforsikring eller kreditkort, så du ikke køber forsikringer, du allerede har.

 

 

2. Står bilen i lufthavnen eller udenfor lufthavnen

Når du lejer en bil hjemmefra, så kan det være en fordel, at undersøge om biludlejningsfirmaet har kontor i lufthavnen, eller om det er placeret udenfor lufthavnen.

 

Hvis deres kontor ikke er i lufthavnen, så skal du påregne ekstra tid til at hente din udlejningsbil.

 

De fleste biludlejningsfirmaer der ikke er placeret i lufthavnen, har en shuttle bus der køre med jævne mellemrum fra deres kontor til lufthavnen.

 

Disse biludlejningsfirmaer der ikke betaler en dyr husleje i lufthavnen, kan også typisk tilbyde en langt billigere biludlejning, men det tager også lidt længere tid at få bilen.

 

 

3. Husk at medbringe et kreditkort og ikke debetkort

Langt de fleste biludlejningsfirmaer kræver, at du betaler din biludlejning med et kreditkort, så de kan reserve et beløb på dit kort, de kan bruge hvis der skulle være skader på bilen eller manglende brændstof, når du returnere bilen.

 

Du skal være opmærksom på, at nogle biludlejningsfirmaer afviser Visa/Dankort, da de ikke kan reservere et depositum på disse kort.

 

Hvis biludlejningsfirmaet afviser din biludlejning pga. af dit debetkort, så tilbyder de ofte dig at købe en ekstra forsikring, så du kan få udleveret alligevel, selvom du ikke har et kreditkort med.

 

Nogle biludlejningsfirmaer er også mere strikse end andre, og de kan derfor også finde på at kræve, at kreditkortet der bliver brugt til at betale biludlejningen med, er det samme som føreren af bilen.

 

Et godt råd til hvis du vil undgå en ubehagelig oplevelse i lufthavnen, er at medbringe et internationalt kreditkort som f.eks. MasterCard, Eurocard osv.

 

4. Gennemgå bilen ved afhentning

Når du har underskrevet og betalt for udlejningsbilen, så skal du sammen med en ansat gennemgå bilen for fejl og skader.

 

Den ansatte har en blankette med, hvor alle fejl og skader skal skrives ned, så du ikke kommer til at hæfte for dem, når du aflevere bilen tilbage. Husk at få en kopi af blanketten.

 

Det kan også være en god ide at tage billeder af skader, kilometertal, brændstofmåler og af evt. skader på bilen.

 

Du bør også tjekke om bilen, er i samme klasse som den bil, du har bestilt hjemmefra, hvis ikke så har du ret til et afslag i prisen.

 

Hvis du tværtimod modtager, en bil der er i en højere klasse, end den du havde bestilt, så er du ikke forpligtet til at betale ekstra.

 

 

5. Hvad skal du gøre ved uheld eller bilproblemer

Uheld og bilproblemer er næppe noget, vi kan lide at tænke på, men det er vigtigt at kende proceduren, hvis dette skulle forefinde i lejeperioden.

 

Hvis du har været involveret i en ulykke, så skal du strakt kontakte det lokale politi, biludlejningsfirmaet og forsikringsselskabet, så vil de guide dig igennem situationen.

 

Det kan være en god ide at notere navne og adresser, hvis der er nogle folk involveret i ulykken, og hvis der er en bil involveret i ulykken, så skal du også notere nummerplader.

 

Har du bilproblemer, så skal du kontakte biludlejningsfirmaet for at få instrukser i, hvordan du skal gribe situationen an.

 

Typisk bytter de bilen til en tilsvarende, så du hurtigt er kørende igen.

 

 

6. Aflevere bilen i åbningstiden og i god tid

Det kan være en god ide, at aflevere bilen tilbage i åbningstiden, og i god tid så du kan gennemgå bilen sammen med en ansat fra biludlejningsfirmaet.

 

Ved gennemgang vil den ansatte fra biludlejningsfirmaet gennemgå bilen, for skader og se om bilen er rengjort.

 

Det er meget forskelligt, om du skal aflevere bilen med fuld tank eller ikke, men hvis du skal aflevere den med fuld tank, så vil den ansatte, også notere hvor meget brændstof der er på bilen ved returnering.

 

Når gennemgangen er færdig, skal dig og den ansatte underskrive en kontrolrapport, hvor alt forhåbentligt er, som det skal være. Husk at få en kopi af kontrolrapport med underskrifter.

 

Hvis du ikke kan aflevere bilen i åbningstiden, eller du ikke har tid til, at være med den en gennemgang. Så kan det være en god ide at tage billeder af bilens stand og brændstofmåler med datoanvisning, så du har beviser, hvis der skulle komme nogle problemer efterfølgende.

 

Har du oplevet forsinket, aflyst eller overbooked fly de seneste 3 år?
Få op til 4500 kr. i dispensation her