3 seværdigheder i Las Palmas du skal opleve

andersv3

07 november 2019

Ingen kommentarer

Besøg fantastiske Las Palmas på Gran Canaria

Las Palmas er Gran Canarias hovedstad og den største by på øen med omkring 400.000 indbygger.

 

De seneste år har byen været igennem en større renovation, hvilke kan ses på mange af de gamle bygninger er blevet restaureret.

 

Byen blev grundlagt i 1478 af en spansk kaptajn Juan Rejon, og det er også ham, der har døbt byen Las Palmas.

 

Besøger man den sydlige del af byen, vil man opleve en lokal og fredelig bydel, hvor der er rig mulighed for at besøge katedralen, museer og forskellige kolonikvarterer.

 

Besøger du den nordlige del af Las Palmas, vil du finde en lækker strand, som er 5 kilometer lang, og der findes utallige restauranter og barer i denne bydel.

 

Las Palmas har i mange år været en by turister besøgte i nogle timer, og derefter vendte tilbage til deres hotel i en af de mange turistbyer på Gran Canaria.

 

Men i de senere år er Las Palmas blevet mere populær, og flere turister vælger en charterferie til Las Palmas i stedet for de andre populære turistbyer såsom; Arguineguin, Puerto Rico, Mogan osv.

 

Den stigende popularitet skyldes bl.a. at turister har fundet ud af, at Las Palmas er den perfekte og sjælden blanding af storbyferie og badeferie.

 

Derudover er der også flere, der vælger feriedestinationer, der er mere kulturelle, og har historie, som går flere hundrede år tilbage.

 

3 Seværdigheder du skal oplevede i Las Palmas

 

Der findes mange forskellige seværdigheder i Las Palmas, og hvis du besøger byen, så må du ikke snyde dig selv for at opleve nogle af disse fantastiske seværdigheder.

 

Santa Ana katedral

 

Midt i Vegueta kvarteret ligger Santa Ana katedralen, der er den første kirke på Gran Canaria, og blev opført omkring 1500 tallet.

 

Byggeriet har været længe undervejs og stod først færdig efter fire århundrede, hvor adskillige arkitekter og kunstnere har præget katedralen.

 

Da der har været mange forskellige mennesker ind over byggeriet, og det har taget mange århundrede, har katedralen tre forskellige arkitektoniske stilarter: Gotisk, Renaissance og Neoklassisk.

 

Katedralen blev først for alvor åbnet for beboerne og turisterne i 1998. Hvis du er i Las Palmas er katedralen et must-see, og du kan eventuelt tage en rundtur inde i katedralen.

Catedral de Santa Ana

Catedral de Santa Ana

Castillo de la Luz (Lysslottet)

Castillo de la Luz også kaldt lysslottet er opført i 1494 på kysten i den sydlige del af Las Palmas.

 

Castillio de la Luz er opført på et eksisterende fort, der har haft til formål at beskytte havnen i Las Palmas.

 

Det solide fort er udstyret med 11 platforme, der er beregnet til kanoner, der havde til formål at skyde efter fjender der kom ind via havnen.

 

I 1599 blev Castillio de la Luz alvorligt skadet ved en invasion af hollandske pirater, og Castillio de la Luz blev næsten brændt helt ned til jorden i 1599.

 

Siden invasion af de hollandske pirater i 1599 er Castillio de la Luz blevet genopført og forbedret. I 1941 blev Castillio de la Luz erklæret til et nationalt historisk monument, og har i nyere tid været en meget populær turistattraktion.

Castillo de la Luz

Castillo de la Luz

Museo Canario

Museo Canario er et museum, der huser den største samling af præ-spanske objekter fra perioden 500 f.kr og frem til det 15. århundrede.

 

Museo Canario har 11 lokaler, hvor du finder en stor kollektion af statuetter af guder, smykker, mumier, skeletter og mange andre spændende fund.

 

Derudover har Museo Canario også et stort bibliotek, med en masse gamle tidsskifter og et arkiv der har grundlag i den kanariske historie, der er frit tilgængelig for forskere, studenter og offentligheden.

 

Museo Canario blev ledet af doktor Gregorio Chil y Naranjo, som skabte Museo Canario til forskning og for at bevare samt udstille gamle arkæologiske fund og dokumentere disse præ-spanske objekter.

Museo Canario

Museo Canario

Casa de Colón

Casa de Colón er en af de mest attraktive bygninger i Las Palmas, og er dekoreret med smukke døråbninger, gitterbalkoner, store gårdspladser.

 

Casa de Colón var bolig for Gran Canarias første guvernører, og Christoffer Columbus boede også i Casa de Colón i 1492, imens et af hans skibe blev repareret.

 

Denne historie har også givet navn til bygningen Casa de Colón, hvilke betyder Columbus hus.

 

Bygningen er siden 1952 blevet brugt til museum, og består af 13 udstillingslokaler, et bibliotek og bliver bl.a. også brugt til foredrag, seminarer og udstillinger.

 

I udstillingslokalerne finder du præ-columbianske objekter, skibsmodeller, navigationsinstrumenter, søkort og en kopi af kahytten på La Niña, som var et af Columbus skibe.

Casa de Colón

Casa de Colón

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Escapeaway

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Escapeaway, og er du blevet inspireret til at rejse til Gran Canaria, så kan du nemt finde rejsen til Gran Canaria hos Escapeaway.

 

De tilbyder både færdige pakkerejser med fly og hotel. Ønsker du en mere skræddersyet rejser til Las Palmas, så tilbyder de også at sammensætte en rejse til Las Palmas ud fra dine ønsker og behov til en ferie.

Har du oplevet forsinket, aflyst eller overbooked fly de seneste 3 år?
Få op til 4500 kr. i dispensation her