Las Palmas

Las Palmas

 

Las Palmas er Gran Canarias største by og øens hovedstad. Byen har gennem de seneste år fået op omkring 400.000 indbyggere, og er ligeledes blevet renoveret på mange områder, for at kunne følge med de sydlige feriebyer.

Byen Las Palmas blev grundlagt i 1478 af den spanske kaptajn Juan Rejon, og har gennem ham fået navnet Las Palmas.

Besøger man den nordlige del af byen, vil man kunne opleve byens og øens lækreste strand, som er ikke mindre end 5 km lang. Drager man derimod mod syd, vil man kunne opleve den fredelige og mere lokale bydel, hvor der er mulighed for at besøge katedralen, forskellige museer og forskellige kolonikvarterer.

Selvom byen rummer meget liv fra den lokale befolkning, formår byen at konkurrere med de mere turistprægede byer mod syd, og i de senere år er det blevet mere populært at holde ferie i hovedstaden.

Er man tilhænger af en blanding af storbyferie og badeferie er Las Palmas perfekt. Byen rummer masser butikker, hvor der både er mulighed for at købe lokale varer og internationale varer.

Flere og flere vælger samtidig feriestedet for dets fantastiske kultur og historie, som går mange hundrede år tilbage i tiden.

 

Strande

 

Standen Playa de las Canteras er byens nok mest eftertragtede seværdighed. Stranden er omkring 5 km langs, og siges at være den mest børnevenlige strand på hele øen, på grund af dens lave rev og meget klare blå hav. På denne strand er det ikke noget problem at komme til at kede sig, da der langs stranden ligger masser restauranter, butikker, hoteller og barer.

Længere mod syd finder vi den anden store strand på øen, nemlig Las Alcaravaneras, som er knap så lækker en strand, og mere forurenet. Til forskel fra den anden strand er der her masser skibe at kigge på.

Restauranter og shopping

 

Som øens største by er det klart at der er et vælg af muligheder for både restaurantbesøg og shopping. Et sted som er foretrukket af turister er Parque de Santa Catalina, som er en stor åben plads med palmer nær havnen, hvor du finder adskillige cafeer og souvenirbutikker. Stedet som betegnes som en park er pyntet med forskellige skulpturer, som gør besøget lidt ekstra værd.

Er du mere tilhænger af store flotte butikker og nye lækre restauranter, er der mulighed for at besøge byens nyåbnede center, som ligger ud for Santa Catalina parken tæt ved havnen. Her vil du kunne finde alle slags butikker, restauranter og forlystelser. Centeret har åbent fra 10-22.

Seværdigheder og udflugter

 

Byen rummer utrolig mange seværdigheder og oplevelser. Der er i byen mulighed for at opleve museer, spansk kultur og den store prægtige havn, som rummer store skibe af forskellig slags.

Et af de helt store arrangementer er karnevallet, som finder sted hvert år i februar. Denne begivenhed er helt utrolig, og man vil kunne opleve en 7 km lang parade af udklædte, som fester omkring Parque de Santa Catalina.

Ønsker du at opleve ferieøens andre byer, er det muligt at tage en bus fra en af byens to busterminaler. Det koster omtrent 6 euro hver vej, og der er mulighed for transport hver halve time.

Der er ligeledes mulighed for at køre bybus, hvis gåturen bliver for lange. Disse busser er normalt gule.

Herunder vil der blive opridset nogle af de seværdigheder og udflugter som er mulige at opleve i byen Las Palmas. Byen tilbyder at man kan tage en sightseeingbus, som kører hver halve time mellem 9.30 og 12.30. Her vil der være mulighed for at opleve op til 20 forskellige seværdigheder.

Museo Canario

 

Et arkæologisk museum, hvor der er udstillinger og studier i kanarieøernes historie før koloniseringen. Museet giver mulighed for at vise guanchernes avancerede balsameringsteknik, og resultaterne kan ses i værelser fyldt med mumier og skeletter.

Museet giver ligeledes mulighed for at opleve, hvordan begravelser fandt sted mange år tilbage i tiden.

Catedral de Santa Ana, domkirken

 

Denne domkirke er den først byggede udenfor Europa. Kirken har gennemgået meget renovering og er først i 1998 for alvor åbnet op for beboere og turister.

På grund af den lange renoveringstid bærer kirken præg af mange forskellige stilarter.

Dette ses især ved at kirkens facade har en nyklassicistisk stil, mens interiøret er gotisk stil.

Teatro Perez Galdos

 

Dette teater er meget større end det kongelige teater vi kender fra Danmark. Man har her plads til 1400 tilskuere.

Castillo de la luz

 

Er en fæstning, bygget i 1494. Fæstningen er byens ældste bygningsværk, og hovedformålet med fæstningen var at afholde pirater fra at komme ind på øen. Fæstningen er for få år tilbage blevet renoveret, men bruges i dag kun til udstillinger eller ved festlige lejligheder.
Uafhængig forbrugersite

Gran Canaria er et uafhængigt forbrugersite.
Vi modtager reklameindtægter, i form af adsense og affiliate.

INFORMATIONER

Gran Canaria Guide
CVR: 35097090
Adresse: Sydvestkajen 3
Postnr & by : 9850 Hirtshals

© Copyright 2014 by NicDarkThemes.com - Made With In Venice